Zero gasar in i framtiden med 3:e generationens elmotorcykel!

Det Kalifornienbaserade företaget Zero har ”i smyg” tagit fram en helt ny motorcykel med klart imponerande prestanda. Den riktigt snygga maskinen som lyssnar till namnet Zero SR/F (Surf på Kaliforniska) har fått en helt ny elmotor från ZF med 110 hästar och hela 190 newtonmeter. Vidare så förses den med tekniska körhjälpmedel i absolut högsta ligan från Bosch. Noll till hundra ska gå på tre sekunder och toppfarten anges till 200 km/h.

Zero SR/F kommer i två versioner, standard och premium där den största skillnaden ligger i att premium har två inbyggda laddare på 3 kW/st medan standard får nöja sig med en styck. Båda modellerna kan sedan utrustas med ytterligare en laddare på 6 kW och således får an laddkapacitet på 9 respektive 12 kW. Med den sistnämnda konfigurationen kan man enligt Zero ladda upp hojen från noll till 95% på en timme via ett trefasuttag.

Räckvidden ska vara runt 26 mil i stadstrafik och 16 mil landsvägskörning vilket bör räcka till en riktigt underhållande tur.

Zero SR/F ska finnas tillgängliga hos Mickes Motor i Växjö och MC-Konsult i Lidköping redan i slutet av april. Standardversionen kommer kosta 239.900 och premium 264.900 kronor.

Ni kan lita på att vi är sugna på en provkörning!

Kolla gärna in Mickes Motors hemsida där det finns mer info om skönheterna. Läs gärna hela pressreleasen.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser