Yamaha Special Edition by Öhlins

De två sportmodellerna går under namnen Project 13S och Project 14B, vilket till en början var vad Yamaha kallade YZF-R1 och YZF-R6 för innan de nådde allmänheten.

Yamaha i England har tillsammans med Öhlins tagit fram fyra specialmodeller. Samtliga har fått fjädringskomponenter från den svenska tillverkaren i olika utsträckning och speciallackeringar. Avgassystem från Akrapovic har även smugits sig in. Alla priser som anges är för den engelska marknaden.
Den Yamaha R1 ni kan se på bild har Öhlins TTX 36-dämpare bak (kostar cirka 11.000 kronor) och road/track-gafflar (kostar cirka 22.000) fram – fullt justerbara förstås. En garanti för att modellen inte längre kan beskyllas vara för mjuk och oharmonisk vid hård körning.

R6 har även den TTX 36 dämpare bak och i framgaffeln har innandömet byts ut mot Öhlins NIX 30mm cartridge kit (Big Piston).

Yamaha XJ6 Diversion har utrustats med Öhlins nya stötdämpare inriktad mot vanliga mellanklassmotorcyklar. Sist men inte minst finns även alla 16-åringars våta dröm YZF-R 125 med.

Om modellerna blir aktuella för Sverige är i dagsläget oklart.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser