Vyer från AlpenMasters 2023

Vår supertestförare Karsten Schwers är också grym på actionvideo. Kolla in hans klipp från årets AlpenMasters.

Årets AlpenMasters är färdigkört, och det internationella testlaget med deltagare från Sverige (Bike), Spanien (Motociclismo), Holland (MotoPlus), Italien (InMoto), Kroatien (Motorevija), Tjeckien (Motocykl), Österrike (1000PS) och Tyskland (Motorrad) har utsett en sensationell vinnare! Vilken det är kan vi ännu inte avslöja.

Det var en tuff kamp eftersom finalen redan består av vinnare i åtta olika klasser: Mid Naked med Honda CB 750 Hornet och Suzuki GSX 8S. Power Naked med BMW M 1000 R och Ducati Streetfighter V4S. Mid Adventure Japan med Honda Transalp 750 och Suzuki V-Strom 800 DE. Mid Adventure Europa med Aprilia Tuareg 660 och KTM 890 Adventure R. Adventure XL med BMW R 1250 GS Adventure och Ducati Multistrada V4 Rally. Modern Classics med Ducati Scrambler och Fantic Caballero 700. Sport Touring med Moto Guzzi V100 och Mandello S Yamaha Tracer 9 GT+. Elektro med Energica Experia och Zero DSR/X.

Åtta av dessa gick alltså vidare till finalen där de mötte fjolårsvinnaren Ducati Multistrada V4S i en kamp där en deltagare i taget slås ut över de olika bergspassen vi körde i Norditalien, Stelvio-passet, Gavia med flera.

Som ni förstår är det här en rejäl mängd information eftersom samtliga hojar även genomgått ett fulltest i Alperna, med olika typer av prestandamätningar, utvärdering av hantering vid praktisk körning i Alperna, men också till och från, som också är en del av hela upplevelsen under en semester i Alperna eller något annat bergsområde. Allt presenteras i höstens utgåvor av Bike.

Vår supertestförare Karsten Schwers hade den här gången med sig en extra spännande 360-graders actionkamera, som han monterade på en av hojarna. Kolla in klippet nedan, så ser du hur en testförares vardag i Alperna kan se ut.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser