Vintern påverkar januarisiffrorna för motorcyklar och mopeder

Efter en rekordsäsong vad gäller antalet nyregistrerade motorcyklar och mopeder har den stränga vintern, som håller landet i sitt grepp, påverkat siffrorna en aning negativt under inledningen av 2021.

Med anledning av att en del företag förregistrerade sina fordon i slutet av förra året och säljer dem nu påverkar själva statistiken över registrerade fordon men inte nödvändigtvis försäljningen.

– Med tanke på snömängderna i stora delar av landet och med det väglaget, är de lite svagare siffrorna i januari både naturliga såväl som väntade, säger Niklas Kristoffersson, vd för Moped- och motorcykelbranschen i en kommentar till siffrorna.

Med anledning av att moped- och motorcykelbranschen gick från Euro 4 till Euro 5 regelverk 31 december 2020 har ett fåtal importörer och många privatpersoner förregistrerat sina fordon i slutet av året vilket påverkar registreringssiffrorna för helåret 2020. Siffrorna för 2021 kommer att påverkas negativt eftersom de förregistrerade fordonen inte registreras som nya igen.

Annons

Annons

Senaste utgåvan