Video: Utsläppsfri framtid?

Depå-anläggningen som användes i den nya MotoE-serien blev fullständigt förstörd i en brand förra onsdagen. Elden förstörde 18 Energica Ego-racers och all utrustning som skulle användas för deras drift.
Brandorsaken är fortfarande inte slutgiltigt klarlagt, men representanter för MotoE säger att de tror att branden startade i och med en kortslutning i en av de laddare som används för tävlingarna. Kortslutningen gjorde att det högkapacitetsbatteri som användes i samband med laddaren brann upp och elden spred sig snabbt därifrån. Ingen av laddarna användes och cyklarna var heller inte anslutna.
Den typ av batterier som användes är litiumjonbatterier, som också används i en mängd andra tillämpningar. Elektrolyten består av aceton som är extremt brandfarlig.
Energica Ego använder samma typ av batteri, vilket förmodligen bidrog till att elden blev så kraftfull som den blev.
Representanter för MotoE säger att den första tävlingen, som skulle hållas hos Jerez i samband med MotoGP, måste ställas in och detaljerna om hur serien ska fortsätta är inte klarlagda än.
Lyckligtvis blev ingen människa skadad i branden på Jerez och övriga klasser i Spaniens Grand Prix den 5 maj kommer att kunna köras som planerat.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser