Video: Aprilia Tuono 660

Tidigare i år presenterades Aprilia Tuono 660, en sportig motorcykel som i jämförelse med syskonmodellen RS 660 har en högre, mer upprätt körposition som ger en mer avslappnad och bekvämare åktur. Nu kan du även kolla in den färska lanseringsvideon.

Aprilia Tuono 660 delar också det primära projektmålet med RS 660: att skapa en motorcykel med ett extraordinärt vikt/effektförhållande: som uppges vara 183 kg tjänstevikt och 95hk toppeffekt.

Ram och svingarm är tillverkad i gjuten aluminium. Det justerbara Kayaba-fjädringssystemet har en för modellen särskild grundinställning. 

Det höga styret och chassikonstruktionen skiljer Tuono 660 från sykonmodellen RS 660, vilket Aprilia menar ska ge optimal kontroll, lyhördhet och smidigare hantering.

Motorn används som bärande element och bidrar till att bilda en kompakt, och vad som sägs vara en lätt och styv struktur. Sekundärutväxlingen är lägre än den hos RS 660, för ökad acceleration. 

Dess elektronik innehåller Ride-by-Wire,flera nivåers traction control, anti wheelie-kontroll,  farthållare, motorbroms och valbara motorprogram och ABS-bromsar. Aprilia Tuono 660 har fem körlägen  (tre dedikerade till landsvägskörning och två för banan). En instrumentering med TFT-färgskärm sitter på plats.

Tuono 660 finns även i 35 kW-version. 

Tuono 660 kommer att finnas i tre färgalternativ:  Concept Black,  Iridium Grey och den helt nya och Acid Gold.

Annons

Annons

Senaste utgåvan