Veidec lämnar STCC

I ett pressmeddelande konstaterar Rickard Pålsson som är VD för Veidec att ”diskussionerna om en utveckling av klassen VEIDEC Trophy kommit till en återvändsgränd” och därför drar de sig nu ut ur arrangemanget.

Eftersom det är Veidec som till stor del stött in pengar för TV-sändningen av Supersport SM är det nu högst oklart vad det blir för status på tävlingen, vilken form av TV-sändning det blir eller om det överhuvudtaget blir roadracing i samband med STCC under 2005.

Saxat ur Rickard Pålssons pressmeddelande:
VEIDECs förhoppningar har hela tiden varit att det skall gå att finna en lösning på problemet. Det givna valet för oss som huvudsponsor av denna, roadracingens ”kungaklass” hade varit ett steg upp till en standardbetonad 1000-kubiks klass. Men då SVEMO med fast beslutsamhet valt att inte ställa sig bakom en sådan klass väljer VEIDEC att hoppa av rollen som huvudsponsor för motorcyklarna inför säsogen 2005.

Den motsträvighet som SVEMO visat upp genom att inte bara neka en sådan klass SM-status utan dessutom säga nej till att klassen körs ens i cupform har varit en starkt bidragande orsak till att VEIDEC kliver av samarbetet.

På VEIDEC tror vi på utveckling och framåtanda vilket inte harmonierar med den lösning som SVEMO föreslår med ett standard 600-kubiks reglemente.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser