Triumph Scrambler 1200 Steve McQueen Edition

Triumph har släppt en Steve McQueen-specialmodell av Scrambler 1200 i begränsad upplaga samtidigt som de uppdaterar sina retro-scramblers för att uppfylla de senaste Euro5-avgasnormerna.

2021 års Scrambler 1200-modeller delar den uppdaterade Euro5-anpassade 1200-motorn som ska ge lägre grad av farliga avgasutsläpp, tillsammans med ett uppdaterat Euro 5-avgassystem med förbättrad värmefördelning, och där katalysatorn flyttats lite längre bak. Samtidigt har vikten ökats med 6kg.

Trots Euro 5-uppdateringarna av motorn uppger Triumph att toppeffeken är oförändrad – med en toppeffekt på 89 hk vid 7250 varv/minut och maximalt vridmoment på 110Nm vid 4500 varv/minut.

TFT-instrumenteringen i fullfärg erbjuder upp till 6 körlägen, inklusive Off-Road Pro för XE-modellen, fullt justerbar Öhlinsfjädring bak och Showa USD-framgaffel, dubbla Brembo M50-bromsok med kurv-ABS, Ride-by-wire. XE-modellen kommer även med antispinn.

På plats finns även en torque-assist-koppling, nyckelfri tändning, farthållare, USB-ladduttag.

XC och XE kommer att finnas i Sapphire Black, Matt Khaki Green/Matt Jet Black och Cobalt Blue/Jet Black.

Triumph Scrambler Steve McQueen Edition är baserad på Scrambler 1200 XE. Inspirerad av Triumph TR6 som gjorde det berömda hoppet i filmklassiken ”Den stora flykten”, är Scrambler 1200 McQueen edition begränsad till endast 1000 exemplar över hela världen.

Specialutgåvan levereras med en Competition Green bensintank med borstade folieknäskydd, handmålade gulddetaljer, guldfärgade logotyper, ett borstat aluminiumtanklock, och en ”rem” av borstat rostfritt stål som löper över bensintanken.

McQueen-upplagan levereras också med en hög främre stänkskärm, som i likhet med den bakre stänkskärmen har lackerats för att matcha tanken. Det finns också några andra tillbehör, inklusive motorskyddsbågar, kylarskydd och en brun sadel.

Varje Scrambler Steve McQueen Edition kommer individuellt numrerade tillsammans med en etsad McQueen-signatur hos den maskinbearbetade styrklämman. Dessutom får du ett äkthetsintyg med ditt unika modellnummer, signerad av Nick Bloor (Triumphs VD) och Chad McQueen (son till Steve).

Annons

Annons

Senaste utgåvan