Triumph presenterar Street Triple S

Triumph har presenterat nya Street Triple S som fått en salig massa nytt. Bland annat ett Euro5-kompatibelt avgassystem och samma strålkastare och design som 2020 års Triumph Street Triple RS.

Den största förändringen hos 2020 års Street Triple S är de distinkta strålkastarna, med LED-kurvljus. Det nya belysningssystemet påstås också vara skarpare än tidigare tack vare förbättrad positionering.

Under ”ytan” är den nya modellen i stort sett densamma som tidigare Street Triple S, även om det har gjorts en del finlir för att anpassa maskinen till de allt tuffare EU-utsläppsbestämmelserna. Enligt Triumph levererar det nya Euro5-kompatibla avgassystemet ”ett ännu råare, häftigare trippelljud med ett spännande insugsljud vid acceleration”.

Prestandamässigt är den nya motorcykeln identisk med den gamla maskinen, vilket betyder att den producerar 47 hk toppeffekt och 60Nm vridmoment som bäst i A2-kompatibelt format. I ”ostrypt” utförande lär motorcykeln producera 95 hk vid 11 250 varv/minut och ett maximalt vridmoment på 66 Nm vid 9 250 varv/minut.

Showa står för fjädringskomponenterna. Fram sitter en 41 mm SF-framgaffel och bak en stötdämpare med justerbar fjäderförspänning och piggyback-reservoar.

Fram sitter ett tvåkolvsok från Brembo, och bak ett Brembo-bromsok, och ABS monterad som standard.

Nya Street Triple S är tillgänglig för 86.700 kronor. 2020 års Street Triple S finns i Crystal White, med Diabloröda och svarta-dekaler, svarta tankdekaler och en strukturerad svart bakram.

Annons

Annons

Senaste utgåvan