Tre nya däck från Michelin!

Michelin Power 6

Lagom till årets EICMA, den stora motorcykelmässan i Milano, presenterade Michelin tre nya däck. Ett sportdäck, Power 6, ett bandagsdäck, Power GP 2 och ett däck i den populära adventureklassen, Anakee Road.
Michelins pressmeddelande går inte direkt på djupet med vilka förbättringar eller tekniska nymodigheter vi kan vänta oss men vi saxar lite ur pressmeddelandet nedan:

MICHELIN Power 6: vardagsdäcket som kombinerar nöje och sportprestanda 

Det nya MICHELIN Power 6 riktar sig till en bred skara av sporthojsförare: för de som söker sportighet och ren körglädje kommer detta nya däck att vara den allra senaste MICHELIN-referensen. Förutom sportiga prestanda har detta däck en lång livslängd, både för den som kör motorcykel i vardagen och för den som tycker om att ge sig ut på långa turer på motorcykeln. Däcket finns i ett brett utbud av storlekar och är lämpligt för motorcyklar över 300 cc och det har redan godkänts för originalmontering på nya KTM 390 Duke 2024.

Michelin Power 6

MICHELIN Power GP 2: mästaren på banan är godkänt för vägen 

”Avsett för bana, godkänt för väg.” Denna utveckling av MICHELIN Power GP-däcket riktar sig till förare av supersportcyklar och tar däcket till en helt ny dimension. Det nya däcket ger ännu bättre grepp på våta och torra underlag än föregångaren som redan var ett ledande däck inom denna kategori. Nya MICHELIN Power GP 2, som har utvecklats av samma team av ingenjörer och med samma utvecklingsverktyg som för MotoGP™-däck, drar nytta av den erfarenhet som MICHELIN har samlat på sig efter 500 segrar i FIM World Championship.

MICHELIN Anakee Road: MICHELINs vägkänsla med specifik äventyrslook 

MICHELIN Anakee Road kompletterar Anakee-serien, som sedan tidigare erbjuder däck för mer aggressiv körning offroad – Anakee Wild och Anakee Adventure. Detta nya däck är utformat för adventuremotorcyklar som används för långa turer på väg, såväl som för körning i vardagen. Eftersom dessa cyklar är mycket mångsidiga är användningsområdet lika brett. Med nya MICHELIN Anakee Road har man utformat ett däck som riktar sig till motorcyklister som föredrar vägen framför terrängen men fortfarande vill ha äventyrslooken.

Michelin Anakee Road

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser