Touratech levererar!

Pressrelease från Touratech 2018-07-15

Från vänster: Jochen Schanz COO, Mark Pelzer (ny ägare), Alberto Reinhart (ny CEO), Martin Wickert (CMO).

Touratech Tyskland levererar bättre än någonsin!

Som flera av er redan känner till har det varit lite skakigt hos Touratech Tyskland sista tiden. Här ger vår VD en sammanfattning av vad som hänt sista åren och vad som är på gång framöver!

”Om jag ska vara helt ärlig har vi redan sedan starten av Touratech Sverige 2005 (som blev Touratech Nordic 2008) till viss del slitit med långa leveranstider från Touratech AG i Tyskland. Vissa år har det varit bättre och andra år sämre. Anledningen har i första hand berott på en ständigt ökande efterfrågan på Touratech-produkter, vilket givetvis är jättekul, men likaväl ett problem.

Produktionsanläggningen i Tyskland har byggts ut vid flera tillfällen sista 13 åren men det har aldrig varit tillräckligt för att möta den ständigt ökande efterfrågan. 2015 tog Touratech AG tag i problemen på allvar och påbörjade byggnationen av en helt ny produktion- och logistikanläggning. En investering på ca 40 milj. euro. Detta gick enligt plan fram till sommaren 2016 när flytten till den nya anläggningen skulle ske. Sedan avlöste problemen varandra med bl.a. nya maskiner som inte kom igång i tid och stora IT-problem i den nya logistikanläggningen.

Först under sommaren 2017 började den nya anläggningen komma igång på riktigt och leveranstiderna började äntligen krympa. Tyvärr var då pengarna slut för Touratech AG och de tvingades under sensommaren 2017 ansöka om insolvens. Under hösten 2017 drevs Touratech AG vidare av insolvensadministrationen medan man sökte efter en lämplig köpare till företaget.

Touratech AG togs vid årsskiftet 2017/2018 över av Happich GmbH. Happich är en del av bolaget Pelzer Swiss Holding AG och marknadsledande tillverkare av inredning och tillbehör för kommersiell- och specialfordon. Ägaren Mark Pelzer har dessutom ett stort mc-intresse! Touratech AG, som nu blivit Touratech GmbH har behållit i stort sett hela personalstyrkan och produktion i Niedereschach i södra Tyskland.

Av de tidigare ägarna, sedan drygt 20 år, Herbert Schwarz (ägde 50% och var ansvarig för marknadsföring och drift) och Jochen Schanz (ägde 50% och var ansvarig för produktutveckling och produktion) fick Herbert Schwarz lämna företaget medan Jochen Schanz nu är COO (Chief Operating Officer) och fortsatt ansvarig för produktutveckling och produktion.

Det som vidare skett och löpande sker är att produktsortimentet optimeras och minskas radikalt (från ca 6 000 artiklar till ca 2 000), för att säkerställa snabba leveranser av de produkter som verkligen efterfrågas. Det som tas bort ur sortimentet är i första hand tillbehör till äldre motorcyklar, landsvägsmotorcyklar och t.ex. friluftsutrustning. De produktgrupper som kommer att finnas kvar och få ännu högre fokus är tillbehör till äventyrsmotorcyklar från BMW, KTM, Honda, Yamaha, Triumph, Suzuki & Ducati. Vi kommer också att fortsätta med merparten av våra omtyckta mc-kläder, hjälmar, stövlar och handskar. Våra stötdämpare, GPS-hållare, packrullar, verktyg etc. kommer också att finnas kvar i sortimentet.

Även om vi fortfarande har problem med leveranser av några enstaka produkter i sortimentet så är nu leveransläget bättre än någonsin. Vi har praktiskt taget alla storsäljare på lager i Lidköping för leverans inom ett par dagar och merparten av resterande sortimnet finns i vårt centrallager i Tyskland för leverans inom någon vecka.

Till er som fått vänta länge på era Touratech-produkter de senaste åren vill vi än en gång beklaga och hoppas att vi ändå får förtroendet att leverera till er i framtiden!” -David Johansson – VD Touratech Nordic

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser