Svenska Stilride – uppdatering!

Stilride 1, eldrift och rostfritt stål.

Bike har tidigare berättat om den svenska uppstickaren Stilride. Nu verkar en liten förserie vara på gång från Stilrides mikrofabrik i Nacka Strand stax utanför Stockholm. Man har bestämt att den nya hojen ska heta Stilride 1 och med ett indikerat pris på 170 000 kronor. Någon gång under 2024 ska de första fordonen kunna levereras. Stilride 1 byggs med tunna plåtar av rostfritt stål som likt japansk origami viks samman på ett smart sätt för at skapa ett stakt och samtidigt lätt chassi i hållbart rostfritt stål. Elmotorn sitter i bakhjulet och bromsarna kommer från svenska ISR.

Bland de uppdaterade specifikationerna märks:
Chassit: Det ultralätta chassit har optimerats ytterligare genom STILRIDE:s origami-inspirerade tillverkningsteknik STILFOLD. Chassit är nu ännu mer optimerat än prototypen och tillverkas av återvunnet svenskt stål.
Sadeln: Sadeln har optimerats ytterligare med en enkel, ren design och bekväm vaddering för bästa möjliga ergonomi.
Bromsar: Bromssystemet till STILRIDE 1 har utvecklats tillsammans med världsledande ISR Brakes. Bromscylindrarna är integrerade i styret för att passa in sömnlöst i designen. Motorcykeln kommer även att utrustas med ABS-system från Continental.
Fjädring bak: Stötdämpare och multilänksystem.
Motor: Premium HUB-motorsystem.
STILCONTROL – Electric Vehicle Control Unit (eVCU) – Med en specialutvecklad programvara som ger flertalet funktioner till STILRIDE 1. Inkluderar bland annat stöldskydd, positionering, servicediagnostik och kontroll över batteristatus.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser