Suzuki firar Hayabusa 25 år med jubileumsmodell

Hayabusa, Suzukis flaggskeppsmotorcykel, firar 25-årsjubileum 2023. För att fira detta presenterar Suzuki en särskild 25-årsjubileumsmodell av Hayabusa.

25-årsjubileumsmodellen kommer med orange och svart-baserade kåpor, och ”guld”-anodiserade drivkedjejustering och inre delen av främre bromsskivorna. Originalgravyrer har lagts till ljuddämparkroppen och drivkedjan, och ett 25-årsjubileumsemblem och en tredimensionell ”SUZUKI”-logotyp på bensintanken. Dessutom är sadelkuts standardutrustning.

Första generationens Hayabusa (GSX1300R)

Den första generationen av modellen introducerades på motorcykelmässan Intermot, i Tyskland 1998, som ”Hayabusa (GSX1300R)” och försäljningen startade i Europa och Nordamerika 1999. Produktkonceptet var ”Ultimate Sport”, och dess motorstyrka, höga topphastighet och hanteringsprestanda, tillsammans med dess unika och aerodynamiska stil, skapade en sensation och den blev snabbt en flaggskeppsmotorcykel som representerade Suzuki.

Den andra generationen, med ökad slagvolym från 1 299 cm3 till 1 340 cm3, släpptes 2007. Den ärvde den första generationens enastående och kraftfulla prestanda, som kompleterades med en ny funktion, Suzuki Drive Mode Selector (SDMS), som möjliggjorde justering av motoregenskaperna baserat på förarens val. 

2021 introducerades tredje generationens Hayabusa, med uppdaterad motor och chassi, och olika elektroniska finesser. Motor- och chassidelarna hade omvärderats fullständigt, tillsammans med introduceringen av det elektroniska styrsystemet ”S.I.R.S (Suzuki Intelligent Ride System)”, såsom antispinnsystem och dubbelriktad quickshifter.

För närvarande säljs Hayabusa i 48 länder över hela världen och har producerats i över 200 000 enheter.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser