Stoner slutar – Rossi fortsätter

Casey Stoner meddelade på en presskonferens i går inför Le Mans GP att han slutar, mycket på grund av sitt missnöje med sportens utveckling.

– Efter att ha funderat mycket, med mycket tid med min familj och min fru, har det varit på gång i ett par år nu men i slutet av denna säsongen kommer jag inte att köra mer. Jag avslutar min karriär vid denna säsongens slut i MotoGP och går vidare med andra saker i livet. Efter så många år i sporten jag älskar, som jag och min familj har gjort så många uppoffringar för, efter så många år av att försöka nå dit vi nu har nått, har sporten förändrats en hel del och den har ändrats till den grad att jag inte gillar det. Jag har inte passionen för det så det är bättre att sluta nu. Det finns många saker som har gjort mig besviken men jag har älskat denna sport men olyckligtvis har balansen gått åt fel håll. Så vi fortsätter inte längre. Det vore trevligt om jag kunde stanna ytterligare ett år men var slutar det då? Så vi bestämde att sluta där vi är nu.

Beskedet kom som en chock i går både för fans men också för Stoners rivaler och kollegor.

– Det är en överraskning för mig, för alla. Jag förväntade inte det. Jag hörde ryktena och tänkte att det fanns en möjlighet men jag trodde att han skulle fortsätta nästa år. Nu när han berättar för oss är det inte bra nyheter för MotoGP men hans beslut är att leva stillsamt med sin familj och vi måste respektera hans beslut, säger Jorge Lorenzo.

Samtidigt dödade Valentino Rossi alla rykten om att han skulle sluta. Han var också förvånad över Stoners beslut.

– Ja, det är en stor överraskning. I slutet av säsongen förlorar vi nog en av de största förarna och en fantastisk rival. För mig är det väldigt svårt att förstå varifrån ryktena om min pensionering började eftersom jag aldrig har talat om den. Jag vill köra i MotoGP de kommande två åren, helt säkert.

Annons

Annons

Senaste utgåvan