Snabbare leveranser och fler upplevelser hos Touratech

Under 15 år har Touratech Nordic & Touratech Experience försett nordiska kunder med tillbehör och upplevelser på motorcykel. I ett pressmeddelande ges beskedet att det nu är dags att ta båda bolagen in i framtiden.

Försäljning och leveranser av Touratech-produkter till Norden kommer från och med 1 juli 2021 ske direkt från Touratech GmbH’s produktionsanläggning i Tyskland.

Touratech GmbH har de senaste åren skapat en toppmodern leverans-, support- och logistikanläggning i Tyskland. Att låta leveranser till Norden gå direkt från Tyskland till kund är en naturlig utveckling som säkerställer både tillgänglighet och snabba leveranser även i framtiden” – säger David Johansson VD

I stället för en dedikerad Touratech-butik i Sverige kommer nu ett återförsäljarnät att byggas upp i Norden. Detta ger nordiska kunder lokal tillgång till produkterna, oavsett vilket land de bor i.

Touratech Nordic fortsätter verksamheten precis som vanligt till och med den 30 juni 2021 då butiken i Lidköping stänger. Touratech Nordic-personal finns dock tillgänglig för leveranser, support och assistans under en övergångsperiod även efter den 1 juli 2021.

Touratech Experience blir Ride Nordic

I samband med dessa förändringar kommer David Johansson, VD för Touratech Nordic och Touratech Experience, ta upplevelseverksamheten till en ny nivå.

I början av 2000-talet körde jag motorcykel från Sverige till Sydafrika. En resa på drygt 3000 mil och minst lika många upplevelser! Denna resa var grunden till att jag startade Touratech Nordic för 15 år sedan och Touratech Experience några år senare. Det nu hög tid att släppa produktförsäljningen så att jag och mitt team kan fokusera till 100% på körupplevelser åt våra fantastiska kunder!” – säger David Johansson

Verksamheten utvecklas med flera nya resor och utbildningar de kommande åren. Partnerskapet med BMW Motorrad fördjupas, där ett exempel är evenemanget BMW Motorrad Nordic Safari som tar deltagarna till nya spännande platser i Norden varje år. Ett annat exempel är On Road- (asfalts) utbildningar och resor, både i Norden och utomlands, som kommer att finnas på programmet till 2022.

Att utveckla nya upplevelser tillsammans med BMW Motorrad och deras återförsäljare i Norden är något som vi verkligen ser fram emot! Vi kommer även ha ett fortsatt samarbete med Touratech GmbH och flera av våra ”gamla” kollegor runt om i värden. Men då endast på upplevelsesidan som certifierad Touratech A.R.T.T.-partner.” – fortsätter David Johansson

Touratech Experience AB byter i samband med dessa förändringar namn till Ride Nordic AB. Det är dock inget som uppges påverka verksamheten. David Johansson är fortsatt 100% ägare av företaget. Samtliga resor, utbildningar, upplevelser och certifieringar finns kvar. Organisationsnummer, resegarantier, lokaler, personal osv. är samma som tidigare.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser