SMC letar instruktörer på webben

SMC söker ett stort antal instruktörsämnen, letandet sker bland annat på www.sporthoj.com , det forum där många med intresse för sportmotorcyklar huserar.

– Vi ska utbilda ett rikstäckande nätverk av mycket kompetenta sporthojsinstruktörer, som kommer att arrangera mängder av trafiksäkerhetshöjande kurser för sporthojsförare, säger SMCs trafiksäkerhetsansvarige Jesper Christensen.

– Vi söker några av Sveriges klokaste sporthojsåkare – de som med pedagogiskt sinne kan förklara för de andra i riskgruppen att trafiksäkerhet börjar med rätt attityd – innan man kan börja utveckla tekniska körfärdigheterna.

Kandidater kan anmälda sig på www.sporthoj.com fram till 15 april. Sedan kallas de bästa till Idolliknande intervjuer som kommer att hållas runt om i Sverige i början av maj. Den som klarar denna tuffa uttagning får sedan vara med på utbildning 2 – 5 juni på Kinnekulle Ring. Kursen kommer att innehålla pedagogik, fakta om motorcykelolyckor samt avancerad broms- och kurvteknik med tydliga kopplingar till körning i trafik.

– När denna grupp exklusiva instruktörer är igång och driver egna kurser ute i landet är jag säker på at olyckstalen kommer att minska för den mest utsatta gruppen, de som kör sporthoj, avslutar Jesper.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser