Sista-minuten-tips för GGN

Såhär sista veckan innan Gotland Grand National bör ju det mesta vara klart, båda för föraren och hojen. Då Bikes Linus Bankler ska köra GGN på lördag vill vi ändå bjuda på ett par sista-minuten-tips på vad man kan göra för att få den härliga tretimmars gyttjebrottningen att bli lite angenämare. 24 MX har många bra och prisvärda produkter i sitt sortiment.

Sikten är extremt viktig på GGN så ett par rikligt bra glasögon är ett måste. Raven Edge kallas dessa i fräckt kantlöst utförande, inklusive roll-off. Baserat på detaljer och finish ser man var det sparats pengar men utseende och funktion är det inget fel på. 

Raven Edge, 399 kronor.

Väl i depån för påfyllning av bränsle i hoj och förare ska du passa på att byta handskar och glasögon. Tankningen går supersmidigt och snabbt med Twentys Rapid Fuel Jug. Den finns numer i tre storlekar, 20, 10 och 5 liter. Skönt att slippa släpa på onödig vikt, oftast krävs det ju inte mer än en skvätt för att klara de sista två till tre varven man har kvar efter depåstoppet. Jag ska chansa på femlitersvarianten. Har Hondan klarat tre varv på sin 8,5-literstank bör det gott och väl räcka med fem liters påfyllning.

Rapid Fuel Jug, 299 kronor.

Du har väl koll på hojen? Den bör vara nyservad med ny olja och oljefilter på en fyrtaktare och naturligtvis med nytvättat luftfilter. Ett trepack oljefilter från Twenty kostar 199 kronor och en kedja av samma märke får du för rimliga 599 kronor. Den finns dessutom i massa roliga färger!

Hondan som Linus ska köra saknar lite vital utrustning för GGN. Som till exempel ett par rejäla handtagsskydd. En vurpa på de hala kalkstenarna är mycket lätt hänt och dessa från Acerbis kan rädda dig från ett avbrutet broms- eller kopplingshandtag. 649 kronor kostar de och finns i många olika färger.
En annan detalj som saknas på Hondan, CRF250RX, är en timräknare. Twenty har en supersmidig trådlös variant helt utan kablar. Den monteras på ramen och känner av vibrationerna när motorn startas och går då igång och räknar drifttid. Enkelt sätt att hålla koll på servicen på din ögonsten. Den har två räkneverk, ett som går att nollställa och ett som bara tickar på. Smidigt när du vill ha koll på hur långt ditt senaste träningspass var.

Skavsår och kalla fötter är inget man vill drabbas av på Gotland. Dra ett par varv silvertejp runt stövelns överkant eller, ännu hellre, använd ett par endurobyxor som går utanpå stövlarna. Ett par långstrumpor är en väldigt bekväm del av utrustningen och dessa från 24 MX är de bästa jag provat. Lätta att få på, håller sig kvar uppe och håller länge.

Strumpor trepack, 319 kronor.

Skäm bort din fina hoj med en uppsättning proffsiga startnummer. Hos 24 MX har du möjlighet att få med ditt namn, eventuell logga och färgmatchning med hojen. Flera varianter finns och dessa till Hondan går loss på 449 kronor. Enfärgade med bara ditt namn kostar 399 kronor.
Nu när din hoj är så fin så vill du inte att den ramla omkull på färjan över till ön. 24 MX spännband är en klassiker i landets enduro- och crossdepåer och nu har det tagits fram en ny variant. Spännband ”pull-ups” kallas de nya där man istället för att dra bandet nedåt när man spänner fast hojen så drar man uppåt. Ergonomiskt känns det riktigt men jag ser en liten svårighet att få tag på den lösa ändan som kommer ligga på golvet i bussen eller släpet. Uppföljning kommer!

VI SES PÅ ÖIN !!

Annons

Annons

Senaste utgåvan