”Sälj statliga bolag och satsa på infrastrukturen”

Enligt Annie Lööf (C) hade staten kunnat dra in 100 miljarder kronor på att sälja statliga bolag. Pengar som i så fall skulle användas till att minska statsskulden och investera i infrastrukturen.

– Jag kan dela bilden att det är viktigt att ha en låg statsskuld. Men Sverige har en av Europas lägsta statsskulder samtidigt som vi har stora utmaningar när det gäller infrastrukturen, säger Centerledaren till di.se.

Allianspartierna gick till val på att staten skulle minska ägandet i Telia Sonera och SBAB. Centerpartiets linje blir dock svår att få igenom då både Moderaterna och Folkpartiet motsätter sig förslaget. De vill i stället hålla kvar vid det de gick till val på, att pengarna ska gå till att minska statsskulden.

– Det är viktigt att man anslår mer pengar till framför allt drift och underhåll av infrastruktur, men jag tycker inte att det finns någon anledning att koppla ihop det här med försäljningen av statliga bolag, säger Carl B Hamilton, Folkpartiets ekonomiskpolitiska talesman till di.se.

Annons

Annons

Senaste utgåvan