Rossi och Hamilton skiftade fordon

Valentino Rossi har skiftat plats med Formel 1-superstjärnan Lewis Hamilton i Valencia, där paret bytte fordon under ett exklusivt banevenemang.

Det har varit på gång ett tag, men nu har Rossi äntligen fått kliva ner bakom ratten på Hamiltons 2017 års mästerskapsvinnande Mercedes-AMG F1-maskin, samtidigt som Hamilton provkört Rossis Yamaha M1 2019.

Paret fick ett antal körningar på varandras maskiner, där Rossi också drog ut och gjorde Lewis sällskap på banan med en annan M1 MotoGP-racer.

Rossi: ”Jag var ett stort fan av Lewis förut men nu är jag det ännu mer. Vi hade en fantastisk dag där de två toppklasserna inom motorsport inte bara träffades utan arbetade tillsammans. Jag kände mig som en riktig F1-förare för en dag. Jag ville inte att dagen skulle ta slut. Jag körde också YZR-M1 på banan med Lewis. Det var ett stolt ögonblick för teamet att dela vår passion med honom. Tekniskt sett är Valencia en tuff bana och idag var det blåsigt så jag trodde att det skulle vara svårt för Lewis att fortsätta, men han var lysande på motorcykeln och hans körposition på M1 var fantastisk. Jag tror att han hade riktigt skoj, vilket är huvudsaken.”

Som tillägg till detta sa Hamilton: ”Det är så fantastiskt att se en legend som Valentino i bilen. Jag är glad för hans skull för att ha fått uppleva bilen för första gången. Det påminner mig om min första gång i en F1-bil. ”

För närvarande har vi inte sett till några officiella varvtider för varken Rossi eller Hamilton.

Annons

Annons

Senaste utgåvan