Valentino Rossi kör för Petronas Yamaha SRT under 2021

Den niofaldige världsmästaren fortsätter i MotoGP i Petronas-teamet och kör tillsammans med Franco Morbidelli nästa år.

Petronas Yamaha Sepang Racing Team är stolta över att meddela att Valentino Rossi kommer att delta i teamet under MotoGP-säsongen 2021. Valentino Rossi anses vara en av de största racerföraren genom tiderna efter en fantastisk karriär där han kört i sportens främsta klass sedan 2000.

Rossi går med i satellitteamet i vad som bara blir deras tredje säsong i MotoGP-klassen, efter att det malaysiska teamet debuterade på Qatars GP 2019. Den första säsongen i premiärklassen tog Petronas Yamaha SRT sex pole positioner och sju pallplatser, och vann ”Independent Teams Championship”. I år har teamet redan två pole, fyra pallplatser och tre förstaplatser.

Rossi kör därmed tillsammans med landsmannen och kompisen Franco Morbidelli i MotoGP-klassen – en duo som är ivriga att skriva ytterligare MotoGP-historia nästa år.

Svensken Johan Stigefelt som är Petronas Yamaha SRT Director kommenterar: ”Att kunna få med en förare som Valentino Rossi, under det som bara blir vårt tredje år i MotoGP-mästerskapet, är fantastiskt. Vi har på kort tid utvecklats från ett Moto3-team och ett Moto2-team till ett MotoGP team. Nu är det en otrolig känsla att leda poängplaceringen i MotoGP och samtidigt att signera en av de största förarna som sporten någonsin har känt.

”Det har gått länge sedan Valentino körde i ett satellitteam och vi kommer att göra vårt bästa för att hjälpa honom att känna sig som ny igen. Vi vill se till att han känner sig bekväm i vårt team, som vi litar på och tror på så mycket . Vårt mål är att bli ännu bättre som ett team, hjälpa Rossi att leverera bästa möjliga resultat och göra 2021 till ett minnesvärt år”, avslutar Stiggy.

Andra intressanta nyheter för dig

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: