Ringenkursen 2017

[2jslideshow 5442]

Onsdag 2/8-torsdag 3/8 i förra veckan körde vi på Motorrad den årliga förarkursen på Nürburgrings legendariska nordslinga – Nordschleife.

Speciellt för den banan är att den är 20,8 kilometer lång, löper över Eifelbergens vackra, gröna kullar med 300 meters höjdskillnad i 73 olika kurvkombinationen. En världsunik motoranläggning.

Motorrad hade hyrt banan och 184 deltagare fanns på plats. Inklusive sju som anmält sig via Motorrad Sverige, samt ytterligare fem svenskar som direktanmält sig till Motorrad Action Team i Tyskland.

Vi började med incheckning, gemensam middag och genomgång. Redan klockan sju på morgonen dagen efter var vi på plats på banan för besiktning och uppställning i grupper med våra instruktörer. Sedan följde intensiv körning under hela dagen som bjöd på strålande väder. Andra dagen regnade lite direkt på morgonen, men torrt väder blåste in redan vid tiotiden och resten av dagen kördes i lika fint väder som dagen innan. Lagom temperatur och soligt och torrt. Då är Ringen extra underbar.

Dagen efter kursen körde vi en landsvägstur i Eifel-bergen och Moseldalen med vår välkände mc-skribent Jan Leek som guide. ”Leeks vägar” är alltid lika uppskattade.

Mer om förarkursen i kommande nummer av Motorrad!

För mer info om Nürburgring, klicka här!

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser