RC30 Forever-programmet kommer till Europa

The ‘RC30 Forever’ replacement parts scheme comes to Europe

Cirka 150 originaldelar kommer att finnas tillgängliga till legendariska RC30 för beställning via Hondas återförsäljare.

Utvalda delar har valts ut i samråd mellan Honda och väletablerade RC30-ägarklubbar i Japan och Europa. Enligt RC30 Forever-programmet kommer Honda producera cirka 150 olika originaldelar till RC30 som täcker motor, chassi, kåpdetaljer och elektronik. Dessa har valts utifrån ägarnas önskemål och erfarenheter från experter inom Hondas design och utvecklingsavdelning- och tillverkningsanläggningar.

Legendariska Honda RC30 presenterades för första gången på Tokyo Motor Show 1987 och tog sig till Europa 1988. Den var begränsad till cirka 5 000 enheter över hela världen och skapades för att följa de regler för godkännande som krävs för att tävla i då nybildade Superbike-VM.

RC30, handbyggd i Hamamatsu-fabriken, drivs av en vätskekyld 748cm3 90° V4 och hade den senaste tekniken för den aktuella tiden. Hondas utvecklingsingenjörer utnyttjade maximalt exotiska material som kolfiber, kevlar och magnesium genom hela motorcykeln. Motorn har titanvevstakar och en slirkoppling. Hjul och bromsar har snabbkopplingsfästen och fjädringen är fullt justerbar fram och bak. Motorcykeln har dessutom en omisskännlig enkelsidig Pro-arm svingarm utformad för att hjälpa till med snabba bakhjulsbyten under race.

The ‘RC30 Forever’ replacement parts scheme comes to Europe

Arvet från RC30 cementerades när den vann Superbike-VM både 1988 och 1989 med Fred Merkel. Modellen vann också segrar i flera nationella och internationella tävlingar, inklusive segrar på Isle of Man i händerna på berömda förare som Joey Dunlop, Carl Fogarty, Steve Hislop och Philip McCallen.

Delar ur RC30 Forever-programmet kan beställas via återförsäljare över hela Europa från maj * 2021.

* Försäljningsstart varierar beroende på del och eventuella uppdateringar kommer att läggas till på Hondas webbplats. Försäljningen kommer att vara föremål för begränsad lagertillgänglighet för samtliga delar.

Annons

Annons

Senaste utgåvan