Polisen testar ny motorcykel

Nästa år är det dags för Rikspolisen att utföra en upphandling av nya motorcyklar till landets motorcykelburna poliser. Idag har Polisen ett avtal med BMW, men nu har även Honda tagit fram en prototyp på en ny polismotorcykel. Enligt Joakim Lundmark, teknisk handläggare hos Rikspolisstyrelsen, uppfyller Honda ST1300A de krav som polisen ställer. Än så länge har jag bara fått positiv feedback från poliserna som testat Hondan, förklarar Joakim. En motorcykel finns i Stockholm och en i Göteborg.

Polisen har även visat intresse för Yamaha FJR1300. Men än så länge har inte Yamaha presenterat någon ”poliskittad” modell.

Tidigare i år blev det känt att Polisen har haft stora problem med vibrationer hos deras BMW R1100RT, och bland annat i Jönköpings län förbjöds poliserna att köra med sina motorcyklar på grund av detta. Flera fall av anmälda arbetsskador till följd av just dessa vibrationer finns rapporterade.

För att polismotorcykeln ska synas bättre i trafiken har Hondan försetts med nya självlyande dekaler i blått och gult. Vidare används nya teknik och de gamla roterande blåljusen är ersatta av blinkande diodljus. Joakim berättar även att de testar nya färgglada skyddsställ.

Annons

Annons

Senaste utgåvan