Ökat samarbete kring utbytbara batterier

The Swappable Batteries Motorcycle Consortium (SBMC), som grundades i september 2021 av KTM, Honda, Piaggio och Yamaha, har på kort tid vuxit till 21 medlemmar.

Konsortiet grundades med uppdraget att påskynda distributionen av utbytbara batterisystem genom att utveckla och främja nya gemensamma tekniska specifikationer med en gemensam standardisering, och under de första sex månaderna tog konsortiet viktiga steg i hög fart.

Syftet är att säkerställa full driftskompatibilitet för att möjliggöra byte av batterier hos elmotorcyklar för att underlätta deras tillämpning och öka hållbar mobilitet. 

Konsortiets konstruktiva tillvägagångssätt har gjort det möjligt för det att övervinna de tekniska utmaningarna med att utveckla sammankopplade och kompatibla system, som i framtiden förhoppningsvis leder till att förare av elmotorcyklar enkelt och smidigt kan byta batteri på ”bensinmacken”.

De nuvarande medlemmarna i SBMC är: AVL, Ciklo, Fivebikes, Forsee Power, Hioki, Honda, Hyba, JAMA, Kawasaki, KTM, Kymco, Niu, Piaggio, Polaris, Roki, Samsung, Sinbon, Sumitomo, Suzuki, Swobbee, Vitesco, VeNetWork och Yamaha. Och fler medlemmar uppges vara på gång.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser