Offroadskydd från Leatt

Den sydafrikanska tillverkaren Leatt var pionjärer när det gäller nackskydd. Men de har även ett komplett sortiment till cross och enduro. Kläder, hjälmar och allehanda skydd. Motorrad har provat en uppsättning skydd och kommer använda dem under de tre tävlingarna i enduroklassikern.

Leatt nackskydd
GPX 6.5 CARBON
Den senaste generationen av nackskydd från Leatt. Nu betydligt lättare och smidigare än sina föregångare. Den långa delen ner mot ryggen är infällbar och sparar därför värdefull plats i crossväskan. Det här är toppmodellen i kolfiber men motsvarande finns även i polyamidplast. Både främre och bakre stöden mot rygg och bröstkorg är justerbara så det är lätt att anpassa skyddet efter kroppsform. Skyddet är skönt att bära och den låga vikten gör att det knappt märks. Enda gången man stör sig på det är till exempel när man kört nedför en backe och sen ska upp igen och kollar uppåt, då kan skyddet hindra hjälmen en del men det är ju också dess funktion. Pris 5 495 kr

Leatt skyddsjacka
3DF AIRFIT
Ett lätt och luftigt kroppsskydd som bygger på Leatts mjuka 3DF-skydd. Komfortabelt att bära men skydden ska hårdna vid slag och garantera din säkerhet. Till skillnad från konventionella skyddsjackor är vikten nästan halverad vilket gör jackan bekväm och lätt att bära. Jackan har många och stora ventilationsöppningar som ska hålla dig sval i stridens hetta. Det smidiga formatet gör att jackan även med fördel kan användas för landsvägskörning under din favoritjacka.
Pris 2 899 kr

Leatt knäskydd X-Frame
Ett helt nytt knöstöd som bygger vidare på Leatts första knäskydd C-Frame. Till skillnad från detta har X-Frame leder på båda sidor om knäet vilket kan kännas lite säkrare. Skydden hålls på plats med fyra remmar med kardborrar och kan lätt justeras att sitta bekvämt. Tillverkade i en kolfiberkomposit håller ner vikten och ser fränt ut. Det tar några gånger innan man lärt sig hur man ska justera in det men sedan går det som en dans. Man får även med ett par ”Knee Brace Sleeves” som gör att skydd och kardborrar ej skaver mot benet. Ett par mycket gedigna skydd i toppklassen som dina knän är väl värda.
Pris 4 999 kr

Leatt strumpor
Knee Brace Socks
Sköna långstrumpor att bära under skavande knäskydd och hårda crosstövlar. Silikoninlägg längst upp gör att de stannar uppe på plats. Snygga och välsydda och stannar verkligen kvar på plats.
Pris 349 kr

Annons

Annons

Senaste utgåvan