Två nya Scramblers från Ducati

Ducati menar allvar med sin gula familj av Scramblerhojar. Till nästa år uppdateras programmet med en seriöst rundbaneinspirerad hoj.
 
Ducati Scrambler Flat Track Pro bygger på grundkonceptet vi fick lära känna förra året med en luftkyld 803-kubiks v-twin. I det här utförandet har hojen fått ny sadel, annan bakram, nya dubbla ljuddämpare, nytt styre, nya fotpinnar och flat track-inspirerade fälgar.
 
På kutsens sida har en nummerskyltsliknande kåpa placerats, en detalj som kommer igen i den lilla vindavvisaren ovanför framlyktan.
 
Den största Scrambler-nyheten får annars anses vara Scrambler Sixty2. En i princip helt ny hoj som är förvirrande lik den som kom förra året. Men här är siktet inställt på utvecklingsmarknaderna i Asien och på mindre bemedlande nyblivna hojåkare.
 
Men Ducati har placerat en helt ny 399-kubiks luftkyld v-twin på 41 hästkrafter i ramen. Hojen har en enklare sving och 41-millimeters framgaffel jämfört med sin storebror. Vikten har kapats med crika 20 kilo till 167. Tanken är lika stor som vanliga Scramblers vilket borgar för få tankstopp.
 
Diskutera: Vad tycker du om de nya Scrambler hojarna?