Troy Bayliss gör WSBK-comeback i helgen!

Under Philip Island-testerna tidigare i veckan kraschade och skadade sig Davide Giugliano, en av Ducatis superbike-förare. Efter undersökningar på sjukhus står det klart att han inte kommer kunna tävla på tre månader. Den trefaldiga WSBK-mästaren Troy Bayliss passar därför på att göra comeback i helgen.

– Jag vill börja med att säga att jag verkligen tycker synd om Davide och det är riktigt tråkigt att hans säsong startar på det här sättet, säger Bayliss. Viljan att återvända till banan och se hemmapubliken med alla Ducatisti har alltid varit stark, ända sen mitt sista race. Och Philip Island, en av mina favoritbanor, firar 25 årsjubileum med World Superbikes. Det här gav mig idén att tävla som wildcard och arbeta med Ducatis Superbike-mekaniker än en gång. 

Senaste gången Troy körde WSBK-Panigalen var på ett test på Mugello i maj förra året. Troy gick i pension efter att han tog hem 2008 års mästerskap men har hållit sig sysselsatt med att vinna det australiensiska dirttrack-mästerskapet och att vara ambassadör för det italienska märket.

Helgens WSBK-deltävling på Philip Island ska man alltså inte missa!