Triumph tror på klassiker och äventyr

Vi pratar med Hasse Näslund på Triumph om svårsålda sportigare hojar, populära moderna klassiker och om planerna för 2016.

Vad tar ni med er från hojåret 2015?
– Man kan ju säga så här att trenden har vi prickat helt rätt. I princip sålde vi slut på Scrambler och T100 ganska tidigt på säsongen. Den här trenden håller ju i sig.
 
Vad kan vi vänta oss för den här säsongen?
– Då kommer ett helt nytt program för modern classics. Det är ju krattat manegen från föregående år och det är ett otroligt intresse för de cyklarna. Sedan har vi adventure som är det andra stora segmentet för oss, där vår Tiger 800 har en stor del av marknaden.
 
Kan du nämna tre hojar ni hoppas lite extra på i år?
– Det är faktiskt så att vissa av modellerna är nästan slut redan nu från oss. Den som sålt absolut bäst är Thruxton R. Beställer du i dag får du en cykel i april. Om du har tur. Sedan är det ju Street Twin naturligtvis, där finns det några kvar men det börjar bli skralt med T120 Bonneville.
 
Du nämner inte Speed Triple?
– Speed Triple är ju ett annat segment. För vår del, om vi tittar på volym så är det ju två segment som säljer; modern classic och adventure. Speed Triple är en superfin cykel med mycket nytt men det är en smalare nisch. Låt säga att vi säljer 150 stycken Street Twin så borde vi sälja kanske 30 stycken Speed Triple.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: