Suzuki presenterar koncept

Suzuki Recursion är ett turbomatat koncept med twin på 588 kubik. Designen är futuristisk och fastän Suzuki inte säger det rakt ut har den vissa likheter med SV650.  Det japanska märket hävdar att dess köregenskaper är som en sexhundra men att den har effekt som en betydligt större motorcykel.

Koncepten visas för allmänheten på Tokyo Motor Show i slutet av november, men redan nu har en intern presentation läckt ut och avslöjar mer om Recursion. Konceptet väger 174 kilo torr och den turbomatade motorn levererar 99 hästkrafter vid 8 000 varv. Vridmoment har den gott om, redan vid 4 500 varv levererar den 100 Nm.

Utöver Recursion visades även EXTRIGGER, en elmotorcykel vars likheter med Honda MSX125 är svåra att förneka. Med EXTRIGGER vill Suzuki ge fler människor chansen att upptäcka nöjet med motorcyklar. Elmotorn är hämtad från skotern e-Let och tanken är att EXTRIGGER skulle funka som en instegsmodell.

Elmotorcyklar kräver mindre underhåll än en konventionell bensindriven motorcykel och med en sådan här liten, stadsfokuserad motorcykel krävs inte lång räckvidd. Kanske har Suzuki träffat tiopoängaren när det gäller EXTRIGGER – vad tror du? Kommentera nedan!

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: