Stora planer för Gotland Ring

Alec Arho Havrén visar den tilltänkta sydslingan som börjar med en hel kilometer ”raksträcka”

Bike’s Linus Bankler är för tillfället på Gotland och njuter lite semester. Vi passade på att besöka Gotland Ring och få ett rejält snack med banans ägare och grundare, Alec Arho Havren.

Den idag existerande nordslingan är 3,2 kilometer lång men redan från början fanns sydslingan med i planerna. Med denna ihopkopplad med nordslingan blir banan hela 7,4 kilometer lång. Nytt för oss var att sydslingan faktisk redan är markberedd och att man kan skönja hela sydslingans sträckning om man kliver upp på rätt ställe.

Nu börjar det brännas rejält inför asfaltering och färdigställning av sydslingan. Ett ”letter of intent” med en stor tysk biltillverkare finns framme och med denna i hand kan arbetet fortskrida. Redan 2021 ska asfaltsmaskinerna rulla in och redan i höst ska det börjas röjas i vegetationen.

”Man ska kunna hålla full gas i tusen meter”, Alec visar den tilltänkta långa rakan som startar med en 30 meters nedförsbacke och fortsätter med en svag kurva med kraftig dosering för att tillåta full gas i en hel kilometer. ”Runt 330 km/h bör ni komma upp i”, Alecs ögon riktigt lyser när han berättar vidare.

Vi på Bike kommer givetvis följa projektet med spänning så håll koll här för de senaste uppdateringarna.

Länk till mer info om Gotland Ring

Banskiss över den existerande nordslingan och den kommande södra slingan
Som ni ser är redan markberedningen klar och banans sträckning syns tydligt

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: