Stark VARG, sensationell ny el-cross med svenska anor!

Snygg cross hoj med urstark elmotor på 80 hästar!

Det helt nystartade företaget Stark Future presenterar idag en sensationell nyhet i form av en egenutvecklad eldriven crosshoj. Med fjädringskomponenter från Kayaba och en stark elmotor på 80 hästar och sanslösa 938 newtonmeter kommer det garanterat röra på sig.

Stark Future undrar ni säkert, vilka är det? Bakom företaget står grundarna till Pierce AB, företaget bakom succen 24MX, XLMOTO och Sledstore. Daniel Petersen och Anton Wass kanske ni hört talas om. Grabbarna har utvecklat detta fenomen i all tysthet från sin bas utanför Barcelona. Inte att knyst har läckt ut vilket är imponerande.

Stark Varg har ett batteri på 6kWh och 32 kilo och ska hålla för ett helt motocrossrace i VM-tempo och upp till sex timmars endurotempo. Appen Stark Future App ska tillåta hela 100 olika inställningar i hur motoreffekten utvecklas. Från det virtuella svänghjulet till motorbroms och kan bli allt från en beskedlig 125:a till en effektstinn 650! Laddtiden anges till 1-2 timmar.

Motorn ingår som bärande del i chassit och just detta öppnar upp roliga möjligheter med hur hojen kan designas. Inga kylare, luftburkar eller avgassystem att ta hänsyn till. Exempelvis används hasplåten som ett bärande element i uppbyggnaden. Fotpinnarna är gjutna i rostfritt stål och ska vara 40% starkare än motsvarigheter i titan och tydligen även lättare. CNC-frästa nav med rostfria ekrar och aluminiumfälgar toppas upp av Pirellis populära MX32-däck.

Vikten anges till 110 kilo och fjädringsvägen på 310 millimeter fram och bak vilket betyder att det inte är någon leksak vi pratar om utan en fullvuxen crosshoj.

Fler bilder lär komma vartefter nyheten breder ut sig över världen. Bike kommer inom en snar framtid med en full provkörningsrapport, håll utkik!!

Annons

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: