Nya Ducati Desmosedici GP15 är här

Det är vad alla Ducati-fans och MotoGP-entusiaster har väntat på, Ducatis sprillans nya MotoGP-prototyp. Under det senaste året har de slussat ut tre stycken versioner av GP14, men det här handlar alltså om en helt ny maskin designad från grunden av Ducati Corses General Manager Gigi Dall’Igna. 

– Desmosedicin som kommer att debutera nästa vecka i Malaysia är en helt ny cykel, annorlunda än den vi använda för två veckor sen på Sepang, även om vissa aspekter som aerodynamik är snarlika, sa Dall’Igna under presentationen på Bologna. 

Under 2014 återvände Ducati till podiet med tre pallplatser från Dovizioso och Cal Crutchlow. Men deras senaste vinst levererades av Casey Stoner på Phillip Island 2010. Till i år är det dock dags att ändra på det.

– Vårt mål det här året är väldigt ambitiöst, för vi vill vinna minst ett race. Vi vet att det är ett väldigt svårt mål, men vi är vana vid att ta oss an de tuffaste av utmaningar, fortsatte Dall’Igna. 

Crutchlow har gått från Ducati till Honda men Dovizioso är fortsatt kvar som fabriksförare och får sällskap av Andrea Iannone. Endast de kommer få nya GP15, resten av Ducati-förarna fortsätter med GP14. 23-25 februari körs nästa test på Sepang där GP15 som sagt debuterar. 

Missa inte bildspelet fyllt med studiobilder till höger, gott om porriga detaljer utlovas!