Kungen köper Sveriges enda Kawasaki H2R

Uppdatering: Ja, det är ett aprilskämt. You got us! 
Det hela började under motorcykelmässan i Stockholm tidigare i år. Mässan, som gick tillsammans med Lifestyle Motor Show, lockade till sig kungligheter. Kung Carl Gustaf var den som visade störst intresse och gick länge runt kring sportbilarna på LMS. Det gavs kort tillfälle att gå igenom motorcykelmässan och då var det något som fångade hans majestäts uppmärksamhet – Kawasaki H2R.

H2R måste ha lämnat avtryck för strax efter att testchef Christer Miinin återvänt från lanseringen i Qatar fick denne ett samtal från hovet. Efter ett kort samtal med en sekreterare fick Christer tala med Carl XVI Gustaf och berättade hur maskinen var att köra.

– Det var en väldig överraskning. Jag uppmärksammade aldrig att han var på mässan och när jag fick samtalet berättade han om hur han blivit trollbunden i Kawas monter. Han undrade hur snabbt den gick, jag svarade tillräckligt, skrattar Christer.

Sveriges enda exemplar av H2R har stått osåld sedan mässan, möjligtvis i väntan på denna speciella kund. Men Bike kan nu bekräfta att hans majestät har köpt maskinen med en prislapp på 455 000 kronor. Transaktionen tog plats under ett privat möte i Kawasaki Sveriges lokaler i södra Stockholm. Maskinen ska ha rullats in i en skåpbil för transport till hovet medan resten av entouraget färdades vidare till nästa möte. 

– Det är inte varje dag man får leverera en motorcykel till kungen! Vi är väldigt nöjda med affären och är glada att ha hans majestät som en del av de gröna, säger Johan Lyckman, VD på Kawasaki Sverige.

Det är inte ett helt överraskande köp med tanke på konungens intresse för sportbilar och höga hastigheter, men det här är hans första tvåhjuliga bekantskap. Om han själv någonsin kommer köra den återstår att se, men Bike har sträckt ut en inbjudan till en bullerfri session på Bike Week där han eller valfri person/testchef kan framföra den. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: