Halvarssons och Lindstrands köpt av Duell Bike-Center Group

De svenska varumärkena Halvarssons och Lindstrands, som tillverkar MC-kläder, har köpts av Duell Bike-Center Group. I affären mellan DBC Group och Jofama AB övergår förutom varumärkena även produktutvecklingen, försäljningspersonalen och det befintliga produktlagret till DBC Groups ägo.

Varumärkena Halvarssons och Lindstrands har tillverkat olika slags MC-utrustning, som jackor, byxor, underställ, skor, ryggsäckar och handskar i 70 år. Varumärkenas kläder är CE-certifierade och uppfyller därmed de högsta EU-kraven på säkerhet hos MC-kläder.

Halvarssons designar och tillverkar klassiska, extremt hållbara och säkra MC-kläder för det
skandinaviska klimatet. Lindstrands började tillverka MC-skor på 1950-talet och tillverkar i dag MC-kläder. Mångårig hantverksskicklighet kombinerat med avancerad teknik har gjort att varumärkena Halvarssons och Lindstrands i dag används av polisen i flera länder och även av många andra yrkesanvändare som vill ha bekväma, säkra och hållbara MC-kläder för dagligt bruk.

SDBC Motor AB:s VD Jarkko Ämmälä kommenterar: ”Vi är glada över att välkomna de legendariska svenska produktmärkena, kända för sin höga kvalitet, till vår familj. Duell kommer i fortsättningen att ha en något annorlunda position än tidigare, då vi även kommer att tillverka MC- och skoterkläder under våra varumärken Halvarssons och Lindstrands. Vi kommer att fortsätta på den väg som Jofama stakat ut och öka tillväxten och exponeringen av dessa märken i framtiden.”

%d bloggare gillar detta: