Bildspel: Ducatis WSBK-team

Racingsäsongen är runt hörnet och många team har börjat presentera sina satsningar för 2015. Vi har tidigare fått se Yamahas MotoGP-racers och nu är det dags för Ducatis WSBK-racers. Som bekant har nya Panigale växt från 1199 till 1299, vilket gör att den inte får delta i Superbike-VM. För att kringgå detta gjorde Ducati en ny 1199 Panigale R av väldigt exklusiv upplaga, som också bättre nyttjar det striktare reglementet som införts.  

Ducatis WSBK-team sponsras av italienska internetföretaget Aruba.it men har som alltid röd färgsättning på sina cyklar. Förarna är fortsatt Chaz Davies och Davide Giugliano. 

– 2015 års Panigale R superbike är en utvecklad version av den vi tävlade med 2014. Vi har kommit i linje med det nya tekniska reglementet och, utöver fjädring, bromsar och chassi, är de tre områdena där vi gjort störst förbättringar den nya elektroniken, motorn och det nya avgassystemet, som kommit från ett samarbete med Akrapovic, säger Ernesto Marinelli, Ducatis projektledare för WSBK.