Nya KTM Super Adventure R!

Med en härligt blå färg, som knyter an till de sista varianterna av 990 Adventure, så dundrar ännu en fet nyhet in från KTM. Nya 1290 Super Adventure R är här! Baserad på nyligen släppta 1290 Super Adventure S kommer nu R-versionen med samma uppdateringar. Här har dock KTM:s tekniker finslipat på offroadegenskaperna vilket gör R-modellen extra fräck för offroadentusiasterna. Missa inte videon i slutet av inlägget!

Till skillnad från S-modellen har R konventionell fjädring, här är det WP Xplor fram och bak med hela 220 millimeters fjädringsväg. Hjulen är helt nya, nu snackar vi värstingar i 18 respektive 21 tums storlek från fälgexperterna Alpina med separata o-ringar för varje eker vilket gör de garanterat och långsiktigt slanglösa. Suverän uppdatering! Vidare har luftfiltret sett över och har nu ”ribborna” placerade i lodrät position vilket gör det lättare för smuts och grus att trilla ner i luftboxen istället för att sätta igen filtret. Dessutom är luftfiltret nu lättare att komma åt med endast fyra skruvar.

Det viktigaste på nya Super Adventure R är dock körställning och ergonomi. Till det bidrar den helt nya tankdesignen där det mesta av bränslet ligger i nivå med dina knän vilket ger en mer hanterbar hoj. Det behövs när man parar en ilsken 160 hästars trettonhundrakubikare med ett offroadchassi på närmare 240 kilo! Svingen är förlängd och styrhuvudet har vridits fem grader vilket ger en mer direkt och snabbstyrd körupplevelse.

Men en ny 7 tum stor TFT display och ett fullmatat elektronikpaket, som verkligen innehåller extra allt, är nya 1290 Super Adventure R redo att ta dig iväg på ditt nästa äventyr.
För dig som redan nu vill läsa om hur systermodellen 1290 Super Adventure S är att köra så finns vår provkörning i Bike 3 som ligger ute i din favoritkiosk på torsdag men som redan är ute hos våra prenumeranter. Trevlig läsning och njut så länge av de fina bilderna i galleriet nedan.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser