Ny succé för Harms!

Från en blygsam startposition i sjätte led – på grund av en krasch under kvalet – körde Stiggy Motorsports danske toppförare upp sig och slutade på femteplats i årets femte VM-deltävling.

Robbin gjorde en enorm uppkörning och teamchefen Stiggy försökte hänga på när han passerade men kunde inte gå fram lika hårt. Stiggy startade från åttonde ruta och slutade på nionde plats, tre sekunder bakom sin danske stallkamrat.
Med de intjänade placeringarna i denna så kallade Europa-deltävling, befäste de båda positionerna som trea respektive åtta i VM-sammandraget.
Efter två träningsdagar med ostadig väderlek genomfördes loppet på torr bana, vilket passade de skandinaviska Dark Dog Honda-förarna perfekt.

För teamets tredjeförare, finländaren Tatu Lauslehto, startade liksom Harms med en långt bak i fältet men facitet blev inte lika positivt. Han slutade precis utanför poängplats, som 16:e förare i mål.
Loppet på Silverstone vanns av regerande världsmästaren tillika överlägsne ledaren i årets mästerskap, fransmannen Sebastien Charpentier, som tog sin fjärde seger för säsongen. Yoann Tiberio – vinnare senast på Monza – hade ingen lyckad dag i England och kom först på 14:e plats.

Nästa lopp i Supersport-VM är San Marinos deltävling som avgörs den 25 juni på Santamonica Misano, i italienska Misano Adriatico.

Annons

Annons

Senaste utgåvan