Novemberkåsan i Enköping

[2jslideshow 5714]

Ta på gummistövlarna! Under helgen den 11-12 november är det dags att gå man ur huse för att titta på Novemberkåsan. I år körs denna traditionstyngda tävling i skogarna runt Enköping. Starten går klockan nio på lördagsmorgonen och starten av nattetappen sker klockan 17. Målgången kommer, för de sista, inte att vara förrän på söndagsmorgonen.

Novemberkåsan är den i särklass största publikmagneten inom svensk motorcykelsport, det brukar komma mellan 20.000 och 30.000 personer till tävlingen!

Ett varv kommer att bestå av fyra specialsträckor, och det ska köras ett varv på dagen och två och ett halvt varv på natten. Den totala längden på specialsträckorna kommer att bli drygt 27 mil, och däremellan kortare transportsträckor. Tävlingscentrum blir vid ”Minicar-huset” på Annelundvägen vid Enköpings södra infart. Här kommer depå, start och mål, serviceplats efter varje specialsträcka samt tävlingshögkvarter att vara beläget. Det blir sex stycken utmärkta publikplatser utefter banan där det också kommer att finnas serveringar. Gångvägar till publikplatserna kommer att vara pilade så att man inte går vilse i mörkret.

Tävlingsledaren Peter Viberg lovar att det kommer att bli en lång, tuff och utslagsgivande Kåsa! Novemberkåsan är absolut ingen motionstävling, utan en utmaning för de allra bäst tränade! För publiken kommer det att anordnas speciella publikplatser som det är lätt att ta sig till. Som publik får du inte glömma ficklampa/pannlampa, varma kläder och rejäla stövlar/kängor.
Kåsan, som har körts sedan 1915, är även en av världens absolut äldsta motorcykeltävlingar. Senast den kördes i Enköping var 1983. Det är Götas MS och SMK Tierp som samarrangerar Kåsan.

Kolla på deras hemida: www.novemberkasan.se

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser