Norrut mot Vita Nätter!

Från vänster den motorcykelåkande fotografen Jörg Künstle, Gerry Nordström, Linus Bankler, Karsten Schwers, Peter Mayer och Mikael Karlsson. Bilden är tagen utanför Motorrads redaktion i Gröndal, Stockholm.

Just nu befinner sig Motorrads testlag på väg till Östersund för att möta upp med vår redaktör Fredrik Lundgren som redan är på plats. Härifrån utgår vi sedan med fyra offroadhojar in i Norge och upp till polcirkeln för att få uppleva de Vita Nätterna, det vill säga det eviga ljuset som skiner så här års om man är ovan polcirkeln.

Testet är speciellt eftersom det görs i samarbete med Motorrad i Tyskland, vilket i och för sig sker ofta, men speciellt är att vi den här gången kör testet här uppe i Sverige med delar av det tyska testlaget på plats.

Bussen på bilden som innehåller testutrustning med mera får hänga med upp till Östersund. Sedan fortsätter de fyra hojarna på en 300-milaresa som ska klaras av till på fredag, då testlaget är tillbaka. Med i planeringen finns också att sammanträffande med den tidigare Dakar-föraren P.G. Lundmark som också hoppar in som test- och fotoförare uppe i midnattssolens land.

Hojarna vi kör är (från vänster) Honda Africa Twin Adventure Sports DCT, Triumph Tiger 800 XCA, BMW F 850 GS och Suzuki V-Strom 1000 XT.

 

 

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser