MCM Classic Bike – Nytt livsstilsmagasin om motorcyklar

Gerry Nordström som representant för nye ägaren av MCM lämnar över det första exemplaret av tidningen från 1985 (tack Inge Persson-Carleson!) till den nye chefredak­tören Peter ”Äpplet” Dahlbom.

Den 15 juni 2020 träffades ännu en historisk överenskommelse i tidningsbranschen. Den här gången mellan MCM Förlag/Hallinta AB och Motorrad Nordic AB, där Sveriges två ledande mc-tidningar inom bygg-, biker- och classicscenen – MCM och Classic Bike – gör gemensam sak för att bli ett ännu starkare och bättre livsstilsmagasin om motorcyklar.

Sista ordinarie utgåvan av MCM blir nummer 4 med utgivning den 9 juli, samt Classic Bike nr 6 med utgivning samma datum. Kommande nummer blir den nya tidningen MCM Classic Bike.

De flesta av MCM:s medarbetare stannar kvar för att jobba med den nya produkten, som leds av vår nydanande chefredaktör ­Peter ”Äpplet” Dahlbom och vår legendariske layout och fotograf Ola Österling.

Den nya redaktionen får nu den spännande uppgiften att sammanföra de två mycket läsvärda tidningarna MCM och Classic Bike till Sveriges absolut bästa tidning för alla er som gillar custom, bygg- och classic-­scenen.

Första utgåvan av MCM Classic följer Classic Bikes numrering och blir nr 7 som ligger ute den 6 augusti. Den nya tidningen får även högsta tekniska kvalitet, 225×298 mm stor, 84 sidor tjock, med limmad rygg och lackat omslag.

”Det här ger oss en klart ledande position i Skandinavien inom classic-, custom och bygg­scenen. Den nya tidningen kommer att kombinera det bästa av två världar till en helt ny och spännande ­produkt”, ­berättar Peter Dahlbom.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser