Mc-stipendiet öppet att söka

MC-stipendiet från Svedea har kommit att bli något av en institution bland körkortssugna hojälskare och genomförs 2022 för tionde gången. Stipendiet, som ger en kostnadsfri intensivutbildning för mc-kort i vår, har nu kickat igång ansökningsperioden.

Ett 60-tal hojfrälsta har tagit ett efterlängtat körkort sedan 2012 tack vare Mc-stipendiet. Det är Svedeas sätt att bidra till återväxten av nya mc-förare och bolaget gläds åt att antalet nya motorcyklister i Sverige har ökat de senaste åren.

– Att antalet nya hojåkare ökar är verkligen en positiv trend som vi gärna ser att vi har en liten del i. Men alla som drömmer om att ta mc-kort har inte de praktiska eller ekonomiska förutsättningarna och där kan Mc-stipendiet verkligen göra skillnad, säger Stefan Karlsson, affärsansvarig för mc på Svedea.

Mc-branschen får en plats

Nytt för i år är att ett av stipendierna reserveras för en person som arbetar antingen på mc-verkstäder, hos mc-handlare eller hos en annan aktör som är verksam i mc-branschen.

– Vi har nära och täta relationer med handlare och verkstäder och vet att det finns duktiga tekniker och säljare som inte haft möjlighet att ta hojkort än. Nu ger vi dem chansen genom att själva söka eller bli nominerade av någon kollega. Det är ett sätt för oss att ge något tillbaka till mc-branschen, säger Henrik Eurén, chef partnersamarbeten på Svedea.

Mer än en körkortsutbildning

Mc-stipendiet omfattar naturligtvis alla moment och kurser som krävs för ett hojkort, men som stipendiat får man så mycket mer. Den gemenskap som växer fram under de två helger utbildningen genomförs är något stipendiaterna kommer att bära med sig och gärna lyfter fram.

– Det har varit helt fantastiskt och väldigt roligt att dela samma mål med andra. Vi stipendiater har alla mc-intresset gemensamt och har verkligen stöttat varandra under utbildningen, säger Malin Eriksson, mc-stipendiat 2020.

Fakta Mc-stipendiet 2022

  • Mc-stipendiet vänder sig till alla som är över 20 år och haft svenskt bilkörkort i minst två år
  • Ansökningsperiod fram till 15 januari 2022
  • Omfattar kostnadsfri intensivutbildning för sex personer
  • Samarbetspartner är BA Trafikskola i Jönköping
  • Genomförs i två omgångar, 6–8 maj och 25–29 maj 2022

Mer information och ansökan finns på Svedea.se/mc-stipendiet.

Annons

Annons

Senaste utgåvan