Mc-stipendiet lockade 2 300 körkortssugna

Svedea arbetar aktivt för att stödja tillväxten bland nya hojåkare. Ett sätt är Mc-stipendiet som ger sex hojälskare chansen att ta mc-kort under två intensiva helger. Nu är årets stipendiater utsedda.

Mc-stipendiet är inne på sitt nionde år och har blivit en populär möjlighet att gå en kostnadsfri körkortsutbildning för motorcykel. Sedan starten har Svedea hittills bidragit till ett femtiotal nya körkortsinnehavare och nu är ytterligare sex på gång.

– Som inbiten och passionerad hojentusiast blir jag lika glad varje gång vi arrangerar Mc-stipendiet, särskilt som intresset är så stort. Visserligen blir juryarbetet svårare, men det tar vi gärna! Extra kul att så många kvinnor söker, säger Stefan Karlsson, produktchef för mc-försäkring på Svedea.

Stipendiaterna 2020 är:

  • Linnea Viktorsson, Eksjö
  • Malin Eriksson, Uppsala
  • Eric Berglund, Södertälje
  • Kenny Larsen, Växjö
  • Carolina Hult, Hyllinge
  • Jennie Hovbrandt, Vallentuna

– Det är svårt att sätta fingret på lyckan jag känner just nu. Det liksom spritter i kroppen! En dröm jag haft så länge ska få bli verklighet. Att det sker nästa år, på grund av rådande omständigheter, är givetvis tråkigt men samtidigt är detta en vinst för livet. Det är livskvaliteten som senare kommer med mc-kort min längtan dras mot, säger Carolina Hult, mc-stipendiat.

Fakta Mc-stipendiet

Mc-stipendiet består av en kostnadsfri körkortsutbildning som genomförs av BA Trafikskola i Jönköping under två utbildningstillfällen. Här ingår bland annat riskutbildning del ett och del två samt omfattande praktik i att köra motorcykel. Mellan utbildningstillfällena skriver stipendiaten kunskapsprov på sin hemort. Utbildningen avslutas med körprov.
Mer info finner du på Svedeas informationssida om stipendiet.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser