MC-försäljningen ökar i hela Norden

Yamaha MT-07 är en av de mest sålda motorcyklarna i Norden, tack vare bra prestanda, tuff desing och sist men inte minst, ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Efter att man stegvis minskat de hårda straffskatterna på motorcyklar i Danmark har motorcykelförsäljningen tagit ett rejält kliv framåt. Enlig den senaste statistiken ligger man hela 18,6 procent över fjolårets försäljningssiffror.
Också vårt västra grannland Norge har fått skattelättnader för motorcyklar och här har vi en ökning med 10,8 procent så långt, jämfört med i fjol.
Yamaha är starka med deras MT-familj där lillebrodern MT-07 ligger i topp både i Danmark och Norge.
Också i Sverige har vi en fortsatt positiv utveckling, sedan flera år. Till och med juni har försäljningen ökat med 4,3 procent, trots att vi, liksom övriga Norden hade en mycket kall inledning på året och låg efter innan det vackra vädret äntligen kom i maj.
Den finska branschen har haft det motigt i flera år och försäljningen har stadigt minskat utan att man kunnat se en botten. Nu visar även den finska marknaden tecken på en återhämtning och hittills har man ökat 2,4 procent jämfört med i fjol. En trend som kändes redan på den mycket välbesökta motorcykelmässan i Helsingfors i början av februari.
Även antalet körkortstagare är stadigt högt. I Sverige har vi legat över 12 000 nya körkort per år och rapporter från trafikskolorna tyder på att intresset snarare ökar än minskar. Notera artikeln om A2-körkortet på sidan 82.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser