MC Collection på Tidö Slott öppnar portarna!

Pressrelease, Stockholm 2021-04-05.

Efter ett haltande 2020 gör MC Collection på Tidö Slott en revansch och öppnar upp portarna till sin fina utställning med en specialutställning om Triumphs motorcyklar.

Det har snart gått 120 år sedan Triumph år 1902 tillverkade sin första motorcykel. Företagets storhetstid började 1936, då Jack Sangster tog över tillverkningen och satte Edward Turner att styra verksamheten. Det är den historien som utställningen MC Collection Tidö Slott berättar.
– Den påverkan som Triumph och Edward Turner har haft på 1900-talets motorcykelindustri kan inte nog betonas, säger Henrik Nyberg, historiker och journalist som gjort urvalet och skrivit informationen till utställningen.
– Men Triumphs historia kan inte berättas utan att förstå Storbritanniens samtida utveckling, Edward Turners livsberättelse och de som körde motorcyklarna, fortsätter han.

Därför är utställningen på MC Collection Tidö Slott mer än bara en uppvisning av motorcyklar. Förutom ett drygt 40-tal utställda exemplar, varav flera mycket ovanliga och exklusiva, som presenteras i en historisk kontext berättas också om svensk ungdomskultur på 1960-talet.
En sällan skildrad del av ungdomshistorien är den om ”skinnknuttarna”. Med hjälp av intervjuer och fotografier från några som var med ger utställningen en bild av hur livet som ung vuxen kunde vara i början av 1960-talet.
– Med hjälp av historiska bilder och en fantastisk samling motorcyklar vill vi försöka återskapa känslan från förr, förklarar Caroline Romare, scenografen som gestaltat utställningen.
– Stenstallet på Tidö Slott är i sig en fantastisk miljö att presentera såväl Triumph-utställningen som den permanenta samlingen i, fortsätter hon.
PS Bifogade pressbilder finns i full upplösning. Vänligen kontakta oss.

Förutom årets temautställning finns den fasta utställningen med över 100 motorcyklar. I Stenstallet finns även Tidö Cykelmuseum (samma entrébiljett), en cykelhistorisk kavalkad från tidiga velocipeder av trä fram till moderna specialcyklar av plast och aluminium.

Utställningen MC Collection på Tidö Slott i Stenstallet är kul för alla, även för barn, bilister, cyklister, bussresenärer och vandrare utan mc-kort. I Stenstallet finns kafé, mc-bibliotek och butik. Kalendarium uppdateras på: www.mc-collection.com / www.tidoslott.se

Öppettider:
April–maj lördag–söndag 11–17
Juni–augusti tisdag–söndag 11–17
September–oktober lördag–söndag 11–17

Under sommarmånaderna finns även möjlighet att boka guidad visning på ett av Sveriges bäst bevarade renässansslott. Specialvisningar, klubbmöten och konferenser bokas året om.
Kontakt: 0700-039 373 info@mc-collection.com

Annons

Annons