Marc Marquez redo för MotoGP-test på Sepang

Marc Márquez har fått klartecken för att återvända till banan med nya Honda RC213V och Repsol Honda-teamet vid Sepang-testet den 5 februari 2022.

Under hela vintern har Márquez genomgått kontinuerliga medicinska kontroller och konsultationer för att övervaka sin diplopi (dubbelseende). Under de senaste veckorna sågs så pass stora förbättringarna i hans tillstånd att hans medicinska team ansåg att hans återhämtning var tillräcklig för att återgå till träning på två hjul. #93:an återvände först till motocrossbanan innan han drog en tur med Honda RC213V-S på Portimao och en Honda CBR 600RR på Aragón.

I måndags genomgick Márquez ytterligare en medicinsk kontroll som bekräftade att behandlingen har varit en fullständig framgång och den åttafaldige världsmästaren är i lämpligt skick för att återuppta körningen av en MotoGP-motorcykel.

Därför har det beslutats att Marquez kommer att delta i det första officiella MotoGP-testet i Sepang innan han beger sig till Mandalika, Indonesien veckan därpå. Detta kommer att vara Márquez första gången är tillbaka på en MotoGP-maskin sedan han vann 2021 års Emilia Romagna GP.

Repsol Honda Team kommer att bege sig till årets första test med full styrka, med Márquez tillsammans med Pol Espargaró, som kör sitt andra år med teamet.

Annons

Annons

Senaste utgåvan