Lyckad testkörning för Rossi!

Igår genomförde Valentino Rossi sin andra testkörningsdag sedan benbrottet på Mugello för fem veckor sedan.

Rossi körde 46 varv med en bästa tiden 1’59 0,135. Efter det positiva testet väntar nu en slutlig läkarundersökning innan beslut fattas om att köra på Sachsenring eller ej.

Wataru Yoshikawa, som ersatte Rossi i den senaste omgången reser till Tyskland och står återigen redo.

Yamaha väntar nu på Valentinos beslut. En fullständig återhämtning prioriteras enligt uppgift före en snabb comeback.

Rossi om testet;

”Idag gick det bra, jag kände mig bättre än på Misano, men jag blev ändå ganska trött efter ett par varv och en tävling kommer att bli en mycket större påfrestning… Vi har inte tagit det slutgiltiga beslutet ännu, jag måste röntgas lite mer, först därefter kommer jag och min läkare att överväga om jag kan köra på Sachsenring eller ej. Jag hade väldigt roligt när jag körde R1:an idag. vi gjorde till och med en del inställningar!”

Annons

Annons