Kvinna får köra MotoGP

17-åriga Elena Myers från USA slutade femma i årets AMA Supersport West Division-serien och skulle egentligen få provköra Suzukis GSV-R redan vid ett test 2010 men det blev inte av. Nu får hon i stället provköra några varv innan racet på Indianapolis i USA nästa vecka efter att Rizla Suzuki-chefen Paul Denning hade lovat henne en chans. Hon kommer dock inte att starta i racet. 

– Ord kan inte beskriva hur spännande det kommer att bli att köra. Vi hade pratat om det förra året men det löste inte sig då men nu är jag väldigt tacksam att allt löste sig. När jag provsatt hojen då kändes den som gjord för mig. Så att faktiskt få köra några varv kommer bli fantastiskt. Jag ser verkligen fram emot det.

– Vi är mycket glada att ge Elena den här chansen att förstå hur Suzukis MotoGP-hoj funkar och känns. Hon är en väldigt talangfull förare, inte "för att vara tjej", hon är bara snabb helt och hållet! MotoGP är kronan av varje förares drömmar och det finns inte så många som har kört den allra senaste 2011 GSV-R:n, Bautista, Hopkins, Aoki och nu Elena! Jag skulle tro att hon också är den enda kvinnliga föraren som kommer att ha kört en 800-kubiks MotoGP-hoj.

Annons

Annons

Senaste utgåvan