Kent Öhlin säljer Öhlins!

Pressmeddelande 15 november 2018

Kenth Öhlin tillkännagav idag ett avtal om att sälja en majoritetsandel i Öhlins Racing AB till Tenneco Inc. Öhlins kommer att bli ett dotterbolag till Tenneco och bli medlem i ett av världens största globala OEM-företag och eftermarknadsföretag.

Öhlins Racing har varit en del av motorsport-, motorcykel- och bilindustrin sedan 1976, då Kenth Öhlin grundade företaget och skapade sin första legendariska motocrossdämpare. Sedan dess har Öhlins erbjudit  toppmodern fjädringsteknik till racingteam, OEM-partners och eftermarknad. Med distribution i 50 länder och tillverkningsanläggningar i Europa och Asien har Öhlins lyckats kombinera global räckvidd med  branschkunskap i världsklass.

Genom förvärvet av Öhlins kommer Tenneco att stärka sin position som ledande global konstruktör, tillverkare och distributör av produkter och teknik för högpresterande fordon. Öhlins kommer att vara ett dotterbolag till Tenneco och behålla båda sina starka varumärken och namn. Kenth Öhlin fortsätter att vara en del av Öhlins och kommer bistå med strategisk och teknisk utveckling. Han kommer att behålla ett minoritetsägande i bolaget och sitta med i styrelsen för Öhlins.

Kenth Öhlin kommenterar ”Tillsammans kommer Öhlins och Tenneco att vara en mycket stark konstellation. Efter att ha beaktat styrkan hos båda företagen gjorde jag det svåraste beslutet i mitt liv – att sälja mitt livsverk. Jag är helt övertygad om att vi kommer att utvecklas mycket positivt i framtiden, och att Öhlins kommer att dra nytta av de möjligheter som nu kommer att uppstå på grund av Tennecos entré i bolaget. ”

Brian Kesseler, VD för Tenneco, säger att ”Öhlins tekniska team gör att vi kan stärka våra premiumprodukter för nuvarande och framtida kunder samt hjälpa oss att vinna en större del av fordonsmarknaden.”

Henrik Johansson, VD för Öhlins, säger: ”Tenneco kommer att hjälpa till att öka vår verksamhet globalt. Tenneco och Öhlins har arbetat tillsammans i 20 år och levererar enastående produkter till den elektroniska, aktiva fjädringsmarknaden. Det här är början på något ännu större. ”

Affären verkar bli klar i April 2019.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser