Kajsa Arvidsson, lovande roadracingförare!

Kajsa Arvidsson, som ni även sett i spalterna i Bike som testförare och kåsör, började med att tävla i road racing 2020 med en Yamaha YZF R6. Hon körde i Rookie 600-klassen och placerade sig på en total femte plats. För att vara hennes första tävlingssäsong, gjorde Kajsa väldigt bra resultat, och hon ställde målet högre för 2021.

I år kör hon fortfarande på en YamahaYZF-R6 och har ställt upp i R6-Cup, en klass med standardmaskiner med inga större möjligheter till modifieringar. Det har varit lågt deltagande i R6-Cupen, vilket är att vänta i en nystartad klass. Under 2021 har R6 körts ihop med SST 600 eller Open 600 på grund av så få förare.

Ett snabbt överslag av vad R6-förarna har kört ihop i poängväg hittills (vanliga poängsättningen, dvs 25 för första plasten, 20 för andra ner till 1 för 15:e.) visar högst preliminärt att Kajsa har en tredjeplats med 111 poäng i sammandraget efter 8 heat. Enligt samma beräkningsmetod har Oliver Strandäng 175 och Marcus Bergqvist 158 på första resp andra plats.

Totalt är det åtta olika förare som har ställt upp i R6-Cup enligt resultatlistorna. En . tävling med två heat återstår den här säsongen. Det vore intressant om alla åtta (och förhoppningsvis fler nytillkomna R6-förare) ställer upp i egna heat.

Kajsa Arvidsson har visat, att hon har utvecklingspotential som roadracingförare. Framtiden får utvisa.

Text och foto: Bengt Johannesson

Annons

Annons

Senaste utgåvan