James Toseland slutar med racing

Efter ett sjukhusbesök i går fick britten sina värsta rädslor konfirmerade. Skadorna på hans hand efter en krasch på Aragon i våras kommer aldrig att bli bra. Han fick beskedet att det inte vore säkert för honom att fortsätta med racing. Enligt en teammedlem visade Toseland stor proffesionalism när han beslutade sig för att bereda plats för yngre talanger.

– 2011 har varit ett tufft år för mig och denna vecka en av de svåraste i mitt liv men råd från proffs har gjort det klart för mig att kraschen på Aragon har gett mig ett permanent handikapp vilket betyder att jag aldrig mer kommer kunna vara konkurrenskraftig på den här nivån. Det är tufft att höra men jag måste tänka på andra förares och min egen säkerhet och jag inser att det inte är rättvist att ta upp en plats i Superbike-VM med ett proffsigt team när det finns talangfulla förare som är desperata för en sådan chans, säger James Toseland som vann Superbike-VM 2004 och 2007.

Annons

Annons

Senaste utgåvan